BASES DEL CONCURS DE VÍDEOS JOVES #ANDORRACIRCULAR

#ANDORRACIRCULAR Challenge

BASES DEL CONCURS DE VÍDEOS JOVES ‘ANDORRA CIRCULAR’

Des de l’any 1900 la població mundial s’ha multiplicat per cinc, el consum de materials s’ha duplicat i el consum d’energia per part de la societat s’ha triplicat.

Cal passar d’un model d’economia lineal a un de circular en què es redueixi el consum de materials i la producció de deixalles. L’objectiu principal de l’economia circular és ser més eficients en l’ús dels recursos i en la gestió dels residus que es generen.

L’economia circular és un model econòmic més eficient i sostenible que optimitza l’ús dels recursos naturals, minimitza l’impacte ambiental, fomenta que els productes mantinguin la seva utilitat tant de temps com sigui possible i evita emissions i pèrdues de materials. Aquest model promou un consum responsable, redueix la generació de residus i n’optimitza la gestió, augmenta el reciclatge i redueix els residus menys eficients.

El consum sostenible pot ajudar en la transició cap a un model d’economia circular. Alguns dels reptes principals que tenim actualment són reduir l’ús del plàstic i productes d’un sol ús, el malbaratament alimentari o el consum excessiu de roba, entre d’altres.

Al mes de juny del 2021 va entrar a tràmit parlamentari el Projecte de llei d’economia circular, que ha de servir per introduir els canvis necessaris per assolir un model d’economia circular a Andorra.

Per tot el que s’ha exposat, cal que la població estigui perfectament informada i sensibilitzada, ja que amb els nostres hàbits podem aconseguir petits grans canvis.

 

  1. Objecte del concurs

Andorra circular és un concurs de vídeos digitals a les xarxes socials amb què el Govern, en col·laboració amb els comuns, Carnet Jove Andorra i el Fòrum de la Joventut, pretén que els joves treballin l’economia circular amb l’objectiu de promoure el coneixement i la conscienciació envers aquesta estratègia, i que es facin extensius a la resta de la població.

 

  1. Persones destinatàries

Poden presentar-se al concurs els joves d’entre 14 i 29 anys residents a Andorra. Hi poden participar de manera individual o en grups d’un màxim de quatre persones.

 

  1. Requisits de participació

Les persones o els grups participants podran presentar tantes propostes de vídeo com vulguin.

El contingut del vídeo ha d’estar relacionat amb accions i gestos que podem dur a terme per contribuir a la transició d’una economia lineal a una de circular.

La durada màxima dels vídeos ha de ser d’un minut (60 segons).

Els vídeos presentats han de ser originals i de creació pròpia, i es poden fer amb qualsevol fórmula o tècnica que permeti la realització d’un vídeo (documental, ficció, reportatge, animació, stop-motion, etc.). El vídeo no podrà tenir elements que estiguin subjectes a drets d’autor de tercers, a menys que s’obtinguin els permisos corresponents.

Els vídeos no poden contenir contingut violent, discriminatori, denigrant, ofensiu o qualsevol altre contingut que pugui suposar una falta de respecte.

En el cas que els vídeos tinguin un guió o text, hauran de ser en català.

Els vídeos presentats s’hauran de penjar al perfil propi d’Instagram, Facebook o Tik Tok de cada usuari amb l’etiqueta #AndorraCircular, i alhora caldrà etiquetar @viscandorra a la publicació. El perfil o la publicació del vídeo han de ser públics per poder participar en el concurs. En el cas que sigui un vídeo grupal, s’han d’etiquetar les persones que integren el grup.

La publicació del vídeo haurà d’anar acompanyada d’una frase descriptiva o un lema relacionats amb l’economia circular i amb el vídeo presentat. Només entraran a formar part del concurs els vídeos publicats com a publicació, i no com a història temporal (story).

Els vídeos presentats han de poder ser visualitzats i, per tant, el perfil o la publicació hauran de ser públics, i han de ser publicats entre el 23 de desembre del 2021 i l’ 1 de febrer del 2022 a les 12.00h. No obstant això, l’organització es reserva el dret d’allargar la durada del concurs. En aquest cas, es notificarà a través de les xarxes socials de @viscandorra. No s’acceptarà per al concurs cap vídeo pujat amb anterioritat al 23 de desembre del 2021.

Els joves que vulguin participar-hi es poden adreçar als punts i espais joves del país per rebre més informació o suport en el procés de creació:

Punt Jove de Canillo

Plaça Carlemany, ed. Telecabina, 2n pis

Tel.: 753 632

jovent@canillo.ad

 

 

Punt d’Informació Juvenil d’Encamp

C. de la Valireta, 5

Tel.: 834 972

pij@encamp.ad

 

Punt d’Informació Juvenil d’Ordino

Ed. La Font, 1r pis

Tel.: 878 170

puntjove@ordino.ad

 

Punt 400 de la Massana

Av. Sant Antoni, 32 B, ed. Els Arcs, 5è

Tel.: 836 505

centrejove@comumassana.ad

 

El Rusc d’Andorra la Vella

Estadi Comunal d’Andorra la Vella, 1r pis

Tel.: 730 007

joventut@comuandorra.ad

 

Espai Laurèdia Jove

Plaça de la Germandat, 1

Tel.: 741 074

laurediajove@comusantjulia.ad

 

Espai Jovent d’Escaldes-Engordany

Passeig del riu, s/n

Tel.: 890 882

dinamitzaciojove@e-e.ad

infojove@e-e.ad

 

  1. Selecció del vídeo guanyador

Tots els vídeos que compleixin les condicions fixades en aquestes bases des del primer dia fins a l’últim participaran en el concurs i podran aspirar al premi establert.

La publicació que obtingui més m’agrada a la data de finalització del concurs serà el vídeo guanyador, el qual es comunicarà al perfil de les xarxes socials de @viscandorra. El vídeo es podrà publicar a diferents xarxes socials, però els m’agrada no tindran caràcter sumatori.

 

 

També hi haurà un premi especial per al vídeo seleccionat per un jurat que, per les seves característiques en relació amb el missatge i la qualitat del contingut, la creativitat i l’originalitat, així com la capacitat de captar l’atenció de l’espectador, sigui mereixedor d’un premi. El jurat estarà format per un màxim de nou persones, entre les quals hi haurà perfils relacionats amb el medi ambient, la participació ciutadana, la joventut i el món cultural i audiovisual.

 

  1. Calendari

El termini per presentar els vídeos serà del 23 de desembre del 2021 a l’ 1 de febrer del 2022 a les 12.00h. No obstant això, l’organització es reserva el dret d’allargar la durada del concurs. En aquest cas, es notificarà a les xarxes socials de @viscandorra.

 

  1. Premis

S’atorgaran dos premis, un per al vídeo amb més m’agrada i un altre premi especial per al vídeo seleccionat pel jurat (segons els criteris establerts al punt 4).

El premi consisteix en un lot d’experiències (Caldea, activitats de realitat virtual, joc d’escapada) i un val de 100 € per a cadascun dels guanyadors.

 

  1. Drets d’imatge

Les persones participants cediran als organitzadors d’aquest concurs els drets de reproducció, distribució i comunicació pública del vídeo o dels vídeos que participen en el concurs sense limitació temporal, i els posaran a disposició d’altres institucions o de la premsa per recollir si es valora la notícia o per fer-ne difusió.

L’organització es reserva el dret d’utilitzar els vídeos participants amb l’objecte de fer campanyes d’informació i conscienciació sobre economia circular o altres àmbits similars promogudes per la mateixa organització.

 

  1. Acceptació de les bases

La participació en el concurs implica l’acceptació de les condicions establertes en aquestes bases.

 

CONSULTA LES BASES DEL CONCURS EN PDF