TROBADA ENTRE  REPRESENTANTS DE LA SOCIETAT CIVIL ORGANITZADA ANDORRANA I EL PRESIDENT DE LA CONFERÈNCIA INTERNACIONAL D’ONG’S DEL CONSELL D’EUROPA

TROBADA ENTRE  REPRESENTANTS DE LA SOCIETAT CIVIL ORGANITZADA ANDORRANA I EL PRESIDENT DE LA CONFERÈNCIA INTERNACIONAL D’ONG’S DEL CONSELL D’EUROPA

 

El proper dilluns 28 de novembre del 2022, a les 19.30 h, a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella es durà a terme una trobada entre  representants de la societat civil organitzada andorrana i el President de la Conferència Internacional d’ONG’s del Consell d’Europa, Sr. Gerhard Ermischer


No dubteu en fer extensiva aquesta informació a qualsevol entitat, associació o col·lectiu que considereu pugui ser del seu interès.

En el cas que vulgueu assistir i no hagueu confirmat la vostra assistència encara, us demanem envieu un correu electrònic a  visc@govern.ad abans del 27 de novembre.

 

 

 

"La Conferència d’ONG del Consell d’Europa ha proporcionat durant molt de temps un espai on la societat civil està representada i està millor equipada per contribuir a que les normes internacionals siguin enteses i respectades" Sra. Marija Pejčinović Burić, Secretària General  del Consell d'Europa durant el seu intercanvi d'opinions amb la Conferència d'ONGI a l'octubre de 2020.

Com a òrgan representatiu de totes les ONG que gaudeixen de l'estatus de participació, la Conferència d'ONG facilita la participació de la societat civil organitzada en els treballs del Consell d'Europa. La Conferència serveix com a plataforma on la societat civil pot interactuar amb el Consell d'Europa per assolir els seus objectius. També promou la democràcia participativa, la ciutadania i la llibertat d'associació.

La Conferència d'ONGI va experimentar una reforma important l'any 2020 amb l'adopció de noves normes. L'objectiu d'aquesta reforma era fer de la Conferència una estructura més lleugera i rellevant per al Consell d'Europa. 

La Conferència es regeix d'acord amb el seu Reglament. 

Funciona segons les normes i la missió del Consell d'Europa d'acord amb la Resolució (2016)3 del Comitè de Ministres. 

 

 

LA CONFERÈNCIA D’ONG DEL CONSELL D’EUROPA

 

Qué es?

La Conferència d’ONG del Consell d’Europa representa la societat civil organitzada dins del Consell d'Europa i treballa per promoure la democràcia participativa.

A més de realitzar dues sessions anuals, organitza també anualment esdeveniments relacionats amb les prioritats del Consell d'Europa.

La missió de la Conferència és ser una veritable veu de la societat civil organitzada dins dels Estats membres del Consell d'Europa i dins del Consell com a organització internacional, en donar suport a la visió d'una Europa de pau basada en els valors dels drets humans, la democràcia i l'estat de dret.

 

Prioritats

1.Garantir la llibertat d'expressió, reunió i associació, l'estat de dret, la independència de la justícia i llibertat d'educació i ensenyament.
2.Enfortir l'eficàcia del sistema del Conveni Europeu de Drets Humans. (Inclosos els reptes que planteja el desenvolupament de la intel·ligència artificial)
3.Lluita contra les desigualtats i seguiment de la Carta Social Europea.
4.Igualtat, no-discriminació i protecció dels col·lectius més vulnerables.
5.Actuar contra la degradació ambiental i el canvi climàtic i els riscos per a salut.
6.Compromís dels socis: fer del CINGO el pilar de la societat civil al CE.
 

DECLARACIÓ D’ ESTATUS PARTICIPATIU de les Entitats

Les organitzacions no governamentals independents representen un aspecte vital de la societat europea, ja que garanteixen la llibertat d'expressió i la llibertat d'associació, ambdues essencials per a la democràcia.

 

302 organitzacions formen actualment part del Cens de la CINGOCE.

 

 

Conscient de la seva influència, el Consell d'Europa ofereix a les ONG internacionals (ONGI) la possibilitat d'adquirir un estatus participatiu.

 

 

CODI DE BONES PRÀCTIQUES PER A LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Per recomanació del Fòrum per al Futur de la Democràcia del Consell d'Europa, la Conferència d'ONG ha elaborat un Codi de Bones Pràctiques per a la participació ciutadana. L'objectiu principal d'aquest Codi de Bones Pràctiques és contribuir a la creació d'un entorn favorable per a les ONG dels estats membres del Consell d'Europa mitjançant la definició a nivell europeu d'un conjunt de principis generals, directrius, eines i mecanismes per a la participació civil en el procés d'elaboració de polítiques públiques.

 

El Codi va ser adoptat per la Conferència d'ONG l'1 d'octubre de 2009 i es va presentar oficialment a la sessió del Fòrum per al Futur de la Democràcia a Kíev.

 

Per a més informació:  https://www.coe.int/fr/web/ingo/ 

CE-ANDORRA